top of page

Prihrana MaxSea-om



Jedan od najraširenijih načina prihrane u svijetu je upravo prihrana MaxSea-om. Da stvar odmah bude jasna, ne radi se o nikakvom čudotvornom gnojivu. Radi se samo o tome što su poznate sigurne doze za korištenje na biljkama mesožderkama. MaxSea nećete naći u standardnim prodavaonicama. Morat ćete se potruditi i naći prodaje li netko putem interneta manje količine.

Stvar je vrlo jednostavna. Otopite 1 gram MaxSea 16-16-16 granula u 2 litre vode. Možete je primjenjivati prskanjem ili kapaljkom direktno u klopke svakih 14 dana. Koristite li metodu prskanja, budite spremni na bržu pojavu mahovine, cianobakterija i algi koje nisu poželjne kod mladih biljaka. Samim time brže ćete morati presađivati biljke.

Kapaljkom dodajete otopinu direktno u klopke. Kod pinguicula bih preporučio slabiju dozu i izbjegavanje da se prelije preko ruba lista. Kapljicu otopine nježno razmažite u sredini lista.

Jedna od metoda podrazumjeva smjesu usitnjenih larvi komaraca(bloodworms) i otopine MaxSea-e. Formirajte kuglice smjese veličine kukca prikladnog za klopku koju namjeravate nahraniti. Kuglicu aplicirajte u klopku. Kod venerinih muholovki potrebno je nježno masirati klopku 10 - 20 sekundi kako bi biljka “pomislila” da se radi o živom plijenu. Klopka će nakon probavljanja najvjerojatnije propasti.

Biljke koje žive na otvorenom nije potrebno prihranjivati jer one svoju hranu ulove same. Benefite od prihrane imaju biljke koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru i nisu u mogučnosti uhvatiti svoje nutrijente. Također, prihrana mladih biljaka skraćuje vrijeme razvoja do odrasle biljke.

Da ponovimo: 1 gram MaxSea praha otopiti u 2 litre vode aplicirati svakih 14 dana

Sretno!

9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page