top of page

Kako sijati tropske i suptropske rosike?


Ovaj set uputa služi za sijanje tropskih rosika, kao što su: • Drosera capensis • Drosera binata • Drosera spatulata

  1. Berite svoje sjeme kad sjemenke sazriju. Ako svoje sjeme kupujete u preko internet, pitajte kada je sjeme ubrano. U idealnom slučaju želite sjeme staro najviše 6 mjeseci. Ako je starije od 6 mjeseci, saznajte jesu li sjemenke bile pohranjene u hladnjaku. U hladnjaku sjeme može trajati godinama.

  2. Pospite ih ravnomjerno na supstrat. Koristite mješavinu od 50% bijelog treseta i 50% perlita. Pazite da je supstrat potpuno vlažan. . Pospite sjeme ravnomjerno po supstratu i vrlo lagano ih tapkajte. Puno je lakše sijati svoje sjeme u jednu teglicu i odvajati biljke kasnije nakon što proklijaju.

  3. Spore gljivica i plijesni nalaze se posvuda i mogu utjecati na vlažne uvjete, baš u uvjete potrebne za klijanje sjemena. Da biste spriječili razvoj plijesni i gljivica, poprskajte sjeme fungicidom . Tijekom razdoblja klijanja pripazite na plijesan i gljivice i prema tome liječite.

  4. Držite teglicu u vodi. Upotrijebite pladanj ili zdjelu kako biste postavili teglicu i napunite ga vodom. Razinu vode držite ne više od polovice lonca. Koristite destiliranu, RO vodu ili kišnicu. Držite temperaturu zraka između 23 ° i 29 ° C za optimalno klijanje.

  5. Vaše će sjeme niknuti u roku od tri do šest tjedana, ovisno o temperaturi zraka. Potražite male verzije odrasle biljke. Čim vidite znakove klijanja, pobrinite se da vaše sadnice dobivaju puno jakog sunčevog svjetla. Postavite svoje sadnice na osvijetljenu prozorsku dasku ili ih uzgajajte pod jakim fluorescentnim svjetlima. U roku od nekoliko mjeseci vaše će biljke biti dovoljno velike da se odvoje u pojedinačne manje posude. Ako želite, možete ih držati u istoj posudi za uistinu dramatičan efekt.


Izvor:


15 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page